3 abril, 2019

Amplada del neumàtic de carretera

Des de fa algun temps la mida de les cobertes d’en el ciclisme de carretera, i de muntanya també, ha experimentat un canvi pel que fa a l’amplada d’aquests.

Fa uns anys era habitual que l’ample de les Cobertes de carretera fos de 19/20 mm i fins fa poc estava instaurada la mida de 23 mm, en canvi últimament comença a ser habitual muntar cobertes de 25/26 mm i fins I tot 28 mm, fins i tot en l’àmbit professional i no només en curses com la París Roubaix o l’Estada bianche.

Analitzant en base els tres factors més importants des del punt de vista del ciclisme, que són pes, aerodinàmica i resistència a rodar, veurem el perquè d’augment de l’ample.

Pel que fa a l’aerodinàmica la diferència és inapreciable, per començar l’aerodinàmica fins passat els 20-25 km/h no pren importància, a més la roda (llanda) o el mateix quadre, són elements molt més significatius en aquest camp.

En l’apartat del pes, entre cobertes de 23 mm i de 28 mm d’ample l’increment ve a ser de 10/20gr, per tant és una dada poc significativa.

A l’hora de rodar és més eficient una coberta de 28 mm que una de 23 mm, per què? Doncs en muntar un neumàtic més ample a la mateixa roda la coberta agafà una forma cònica respecte a una coberta més estreta que té una forma més arrodonida, això vol dir que la petjada d’una roda més ample té forma circular i és més petita que la de la coberta més estreta que té una forma més allargada, a més a l’hora d’inclinar la bici a l’agafar un revolt toca a terra més secció en el cas del neumàtic més ample per tant te més adherència que un més estret, a part una secció més ample dóna més confort.

Albert Casanovas

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *