Amplada del neumàtic de carretera

Des de fa algun temps la mida de les cobertes d’en el ciclisme de carretera, i de muntanya també, ha experimentat un canvi pel que fa a l’amplada d’aquests.

Fa uns anys era habitual que l’ample de les Cobertes de carretera fos de 19/20 mm i fins fa poc estava instaurada la mida de 23 mm, en canvi últimament comença a ser habitual muntar cobertes de 25/26 mm i fins I tot 28 mm, fins i tot en l’àmbit professional i no només en curses com la París Roubaix o l’Estada bianche.

Analitzant en base els tres factors més importants des del punt de vista del ciclisme, que són pes, aerodinàmica i resistència a rodar, veurem el perquè d’augment de l’ample.

Pel que fa a l’aerodinàmica la diferència és inapreciable, per començar l’aerodinàmica fins passat els 20-25 km/h no pren importància, a més la roda (llanda) o el mateix quadre, són elements molt més significatius en aquest camp.

En l’apartat del pes, entre cobertes de 23 mm i de 28 mm d’ample l’increment ve a ser de 10/20gr, per tant és una dada poc significativa.

A l’hora de rodar és més eficient una coberta de 28 mm que una de 23 mm, per què? Doncs en muntar un neumàtic més ample a la mateixa roda la coberta agafà una forma cònica respecte a una coberta més estreta que té una forma més arrodonida, això vol dir que la petjada d’una roda més ample té forma circular i és més petita que la de la coberta més estreta que té una forma més allargada, a més a l’hora d’inclinar la bici a l’agafar un revolt toca a terra més secció en el cas del neumàtic més ample per tant te més adherència que un més estret, a part una secció més ample dóna més confort.

Albert Casanovas

També et pot interesar…

¿Que es el DUB de SRAM?

¿Que es el DUB de SRAM?

     Básicamente es un nuevo estándar de bielas y pedalier, si, otro!!!! Según SRAM esto aportará una mejora, sobre todo en...

Only legends By jordi Prieto

Only legends By jordi Prieto

GRAN SORTIDA PER ACOMIADAR LA TEMPORADA El passat diumenge 18 de novembre es va celebrar a Santa Coloma de Queralt  la II Only...

La Karstica 2018

La Karstica 2018

Gran cursa de l'equip Republik Sant Quirze a la Karstica 2018, Angel Maprimer M50 i Jordi Prieto i Pedro Torres Hernandez tercer...